Szczepionki do sera
Szczepionki do sera są naturalnym konserwantem, a do tego wspomagają smak i aromat produktów mleczarskich. Wykorzystuje się je przy produkcji serów twardych i półtwardych, a także słodkiego twarogu. W naszej ofercie można znaleźć zarówno szczepionki mezofilne, jak i termofilne. Wybór właściwej jest zależny od rodzaju sera oraz sposobu jego wytwarzania. Aktywują się bowiem w różnych temperaturach. Szczepy mezofilne sprawdzają się podczas produkcji serów świeżych, pleśniowych oraz półtwardych. Z kolei bakterie termofilne są wykorzystywane do produkcji mozzarelli oraz twarogu. Wykorzystanie odpowiednich szczepów to absolutna podstawa przy bioprotekcji.
Naszym klientom oferujemy szczepionki do takich serów jak: Tylżycki, Salami czy Gouda. W celu doboru odpowiedniego szczepu, warto skontaktować się z naszym biurem obsługi klienta. Doradzamy i pomagamy wybierać najlepsze rozwiązania.