SALI MIX CAL
Skład: kompleks soli nieorganicznych (na bazie jonów wapnia, sodu, magnezu, fosforanów oraz cytrynianów) roztworzonych w wodzie.
Definicja produktu: SALI MIX CAL to substancja pomocnicza w przetwórstwie stosowana w przemyśle spożywczym.
Charakterystyka i właściwości: SALI MIX CAL to gęsta, nieprzezroczysta substancja charakteryzująca się mlecznym kolorem.
Doza: SALI MIX CAL to preparat znajdujący zastosowanie do regulacji soli mineralnych, który należy dodać do mleka na 5 minut przed zadozowaniem podpuszczki.
MAX. DOZA to 100 cm3 (0,1L) / 100 L mleka
Zastosowanie: SALI MIX CAL może zostać zastosowany w celu korekty zawartości soli mineralnych (regulacja pH). Szczególne rekomendacje po drastycznych procesach chemiczno- fizycznych (długi proces chłodzenia, wysokiej pasteryzacji; nie do surowego mleka).
W przypadku podwyższonej kwasowości mleka zalecana jest neutralizacja kwasowości , a następnie proponowana jest standardowa doza preparatu SALI MIX CAL.
Opakowanie jednostkowe: 30 kg netto w plastikowych pojemnikach.
Przechowywanie: SALI MIX CAL powinien być przechowywany w temp. nie niższej niż 10 °C przez 3 m-ce w oryginalnie zamkniętym opakowaniu.
Uwagi: SALI MIX CAL zgodny jest z Dyrektywą EU nr 83/417, nr 96/77, nr 96/83 oraz nr 96/85.
Produkt SALI MIX CAL jest wytwarzany w kraju należącym do Unii Europejskiej, we włoskiej firmie S.C.A. Srl Via Friuli, 5-I-29017 Fiorenzuola d’Arda, posiadająca następujące certyfikaty
Certyfikat ISO 9001:2008 oraz ISO 22000:2005 |