Skład: odpowiednio wyselekcjonowane kultury bakterii dla przemysłu mleczarskiego zawierające trzy wyselekcjonowane szczepy Pediococcus acidilactici. Ww. szczepy zostały wyizolowane z dojrzewającego sera pozbawionego jakichkolwiek wad.
Zastosowanie: VITALMIX seria PED to szczepy używane przy produkcji wszystkich rodzajów sera dojrzewającego. Ich działanie może spowodować spowolnienie i/lub zahamowanie niepożądanych bakterii podczas procesu dojrzewania. Szczepy Pediococcus są także naturalnymi antagonistami bakterii z grupy coli, Pseudomonas oraz innych bakterii, które stanowią potencjalny problem podczas dojrzewania serów.
Doza: 10 Ua/ 1000- 2000 l
Opakowanie jednostkowe: saszetki PET + ALL + PE (10 Ua)
Analiza mikrobiologiczna:
Drożdze < 10 ufc/g
Pleśnie < 10 ufc/g
Bakterie z grupy Coli < 10
Salmonella NEG/ 25 g
GMO ( zgodne z Rozporządzeniem 1830/03): Produkt wolny od GMO.
Alergeny ( 89/03/CE):
Przechowywanie: ≤5°C
Okres trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji w oryginalnie zamkniętym opakowaniu.
Szczepionki są wytwarzane w kraju należącym do Unii Europejskiej, we włoskiej firmie S.C.A. Srl Via Friuli, 5-I-29017 Fiorenzuola d’Arda, posiadającej następujące certyfikaty: