Home 5 Newsy 5 Natura przeciw konserwantom

Natura przeciw konserwantom

Natura przeciw konswerantom

Ponad 35 letnie doświadczenie firmy Domca zainspirowało nas do opracowania innowacyjnych procesów technologicznych dostosowanych do potrzeb Kliena. Skoncentrowaliśmy się na opracowaniu produktów na bazie naturalnych składników charakteryzujących się niską zawartością lub brakiem substancji konserwujących oraz sztucznych dodatków.

salatka

Świadczymy usługi doradcze oraz pomoc technologiczną przy wdrażaniu wyrobów tak, aby zapewnić bezpieczeństwo i wysoką jakość wyprodukowanej żywności, gwarantując tym samym pełną satysfakcję Klienta.

 

 

 

Zobacz inne wpisy

Wykrywanie pozostałości antybiotyków w mleku

Wykrywanie pozostałości antybiotyków w mleku

Przez wieki mleko stanowiło cenione źródło ważnych składników odżywczych. Zapewnienie jego bezpieczeństwa jest niezwykle istotne. Pozostałości antybiotyków w mleku mogą przyczyniać się do rozwijania oporności bakterii chorobotwórczych na antybiotyki oraz...

czytaj dalej
Czemu służą i jak działają szczepionki mleczarskie?

Czemu służą i jak działają szczepionki mleczarskie?

Sery, twarogi, jogurty, kefiry – te produkty goszczą często na wielu stołach każdego dnia. Jednak aby powstały konieczne jest zastosowanie odpowiednich szczepionek mleczarskich, które pozwolą na uzyskanie z mleka krowiego końcowego produktu o odpowiedniej...

czytaj dalej
Jak działa inkubator do mleka?

Jak działa inkubator do mleka?

Producenci mleka i przetworów mlecznych muszą m.in. przestrzegać wielu parametrów hodowli i kontrolować jakość swoich produktów. Inkubator do mleka, będący jednym z najważniejszych urządzeń w przemyśle mleczarskim, pozwala na sprawdzenie, czy surowiec spełnia...

czytaj dalej