Zalety i wady mleka UHT

Mleko od lat uważane jest za bogaty w białko produkt, którego regularne spożywanie niezwykle korzystnie wpływa na nasz organizm. Najbardziej cenione jest mleko, w które zaopatrujemy się u lokalnych dostawców, gdyż mamy pewność, że jest świeże i pełne zdrowych mikroelementów. W sklepach najczęściej spotykamy mleko UHT, które uzyskuje się w procesie obróbki termicznej, przez co […]

Więcej...

Druga część filmu reklamowego

Dzięki licznym badaniom prowadzonym przez ponad 20 lat, firma SCA jest liderem w dziedzinie technologii mascarpone (szczególnie w etapie krzepnięcia- koagulacji). Delikatna i kompletna koagulacja wszystkich rodzajów białek osiągnięta zostaje dzięki odpowiedniemu rodzajowi SALIMIX. Produkt SALIMIX odpowiada za wyśmienite cechy organoleptyczne oraz strukturę mascarpone.        

Więcej...

Natura przeciw konserwantom

Ponad 35 letnie doświadczenie firmy Domca zainspirowało nas do opracowania innowacyjnych procesów technologicznych dostosowanych do potrzeb Kliena. Skoncentrowaliśmy się na opracowaniu produktów na bazie naturalnych składników charakteryzujących się niską zawartością lub brakiem substancji konserwujących oraz sztucznych dodatków. Świadczymy usługi doradcze oraz pomoc technologiczną przy wdrażaniu wyrobów tak, aby zapewnić bezpieczeństwo i wysoką jakość wyprodukowanej żywności, […]

Więcej...

Gazele Biznesu 2015

14.01.2016 odbyła się w Białymstoku uroczysta gala wręczenia tytułu Gazel Biznesu. Uroczystość odbyła się w filharmonii białostockiej, a o oprawę muzyczną zadbała Pani Katarzyna Cerekwicka. Firma Tomlab K. Tomera sp.k. znalazła się w tym zaszczytnym gronie. Dziękujemy naszym klientom, za zaufanie, jakim nas darzycie oraz dziękujemy pracowitemu zespołowi firmy Tomlab K. Tomera Sp.k.     […]

Więcej...